Fänkålsgryta

Fänkålsgryta

30 min Huvudrätt
Fänkål ger en god smak och gott om c-vitamin! De svarta bönorna ger protein.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fankalsgryta/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär fänkålen i bitar. Skala och klyfta löken.
  • Fräs fänkål och lök i smör-&rapsolja i en gryta ca 5 min. Salta.
  • Skölj bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör ner bönor och soppa i grytan. Låt det koka några min.
  • Strö över basilikan och servera med riset.
Klart!
Energi:

425 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 69 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Fänkål
500 g
Gula lökar
4
1 msk
Salt
1 tsk
Svarta bönor à 400 g
1 burk
4 dl
Färsk basilika
1 kruka
Basmatiris
3 dl