Cornflakesfisk
30 min
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Cornflakesfisk är en kul variant av mandelfisken som så många gillar. Vit fisk toppas med vitlökssmör och krispiga cornflakes. In i ugnen och servera fisken alldeles nylagad med kall gräddfilssås, kokt potatis och en krispig sallad.
Ingredienser
|
Torskfilé, kolja, eller sej
|
600 g |
|---|---|
|
Kallt vatten
|
1 liter |
|
Salt
|
½ dl |
| 75 g | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
|
Hackad färsk dill
|
2 msk |
|
Ströbröd
|
½ dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Cornflakes
|
2 dl |
|---|
|
Potatis, till servering
|
900 g |
|---|
Gräddfilssås:
| 3 dl | |
|
Bostongurka
|
1 dl |
|
Kapris
|
2 msk |
|
Hackad färsk dill
|
2 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
706 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,3 g |
| Protein: | 20 % | 34,7 g |
| Fett: | 43,3 % | 34,6 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 63,8 g |