Kokt torsk med äggsås
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Snabblagad torsk som tillsammans med äggsås passar både till vardag och fest. En populär och klassisk fiskrätt.
Ingredienser
|
Torskfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
½ tsk |
|
Fiskbuljong
|
3 dl |
Sås:
|
Ägg
|
1 |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Vetemjöl
|
1½ msk |
|
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
|
Salt
|
2 krm |
|
Vitpeppar
|
½ krm |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Potatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Frysta ärter
|
250 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Färsk fisk kan bytas mot djupfryst fisk som får tina före kokning.
Hacka och frys in örter som ledsnat eller laga en pesto av dem.
Näringsvärden, per port
Energi:
527 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,6 g |
| Protein: | 27,8 % | 36,1 g |
| Fett: | 28,9 % | 17,2 g |
| Kolhydrater: | 43,3 % | 56,1 g |