Filmjölksbröd

1 tim 10 min Frukost Mellanmål
Frysbar
Filmjölksbröd

Vårt lättbakade filmjölksbröd fyllt med nyttiga godsaker bakas ut på direkten. Filmjölksbrödet håller sig saftigt och gott i flera dagar men passar också bra att frysa in.

Ingredienser

Fiberhavregryn
2 dl
Vetemjöl
5 dl
Krossade linfrön
1 dl
Russin
1 dl
Grovhackade hasselnötter
1 dl
Bikarbonat
2 tsk
Salt
1 tsk
4 dl
Flytande honung
½ dl
Lingonsylt
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i filmjölk, honung och sylt.
  • Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 ½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim.
  • Stjälp upp filmjölksbrödet och låt det svalna under bakduk.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

2740 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 53,7 g
Protein: 10,3 % 69,6 g
Fett: 30,2 % 93,5 g
Kolhydrater: 59,5 % 401,3 g
https://www.arla.se/recept/hurtbulle/