Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

Palsternackscappuccino med päron- och valnötshack

30 min Huvudrätt Förrätt
Ljuvligt god och festlig soppa på palsternacka. Soppan får en härligt skummande yta med en topping av päron och valnötter.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/palsternackscappuccino-med-paron--och-valnotshack/

Gör så här

  • Skala och skär palsternackorna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör i en kastrull.
  • Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Låt koka under lock tills bitarna är mjuka, 10 – 12 min.
  • Mixa soppan slät. Tillsätt grädde och peppar.
  • Hacka valnötterna grovt och rosta dem i en torr varm stekpanna.
  • Kärna ur och tärna päronet. Fräs det hastigt i smör i en stekpanna och blanda med valnötter och gräslök.
  • Värm mjölken och vispa till ett skum.
  • Servera soppan i portionsskålar.
  • Lägg skummet på soppan och strö över hacket.
Klart!

Ingredienser

Palsternacka
500 g
Gul lök
1
Torrt vitt vin
1½ dl
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
2½ dl
Vitpeppar
1 krm
Valnötter
50 g
Fast päron
1
Hackad färsk gräslök
2 msk
1 dl