Fransk köttgryta med valnötter
1 tim 50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
En riktigt mustig och smakrik köttgryta smaksatt rött vin, rosmarin och katrinplommon. Gör gärna denna köttgryta dagen innan den ska ätas för maximal smak.
Ingredienser
Grytbitar av nötkött
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
ca 25 g | |
Färsk rosmarin eller 1 tsk torkad
|
1 msk |
Salt och svartpeppar
|
1 |
Rödvin
|
2 dl |
Vatten
|
2 dl |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Katrinplommon
|
10 |
Valnötter
|
1 dl |
2 dl | |
Skogschampinjoner
|
250 g |
Svartkål
|
100 g |
Till servering:
Potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Rödvinet kan bytas ut mot köttbuljong.
Näringsvärden, per port
Energi:
799 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,1 g |
Protein: | 18,3 % | 36 g |
Fett: | 48 % | 43,3 g |
Kolhydrater: | 28,9 % | 56,8 g |

