Italiensk mandelfisk

Italiensk mandelfisk

30 min Huvudrätt
Prova! Du kommer att äta fisk oftare. En enkel men jättegod fiskrätt som snabbt blir en favorit.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/italiensk-mandelfisk/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°. Tina fisken om den är fryst. Lägg den i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Bred över crème fraiche och strö på mandel. Stek i mitten av ugnen 20–25 min. Toppa ev med lite basilikablad vid servering.
Klart!

Om du gillar mer hetta, ta lätt crème fraiche paprika&chili istället.

Energi:

350 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 35 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
2 dl
Mandelspån
3 msk
Färsk basilika