Vaniljsviss

2 tim 15 min
Arbetstid: 15 min
Vaniljsviss

Kelda vaniljsås går fint att frysa när den är vispad. Efter ett par timmar i frysen är konsistensen lagom hård.

Ingredienser

2 dl
Sharonfrukter
2
Små maränger
12

Gör så här

  • Vispa vaniljvispen. Skär sharonfrukten i klyftor.
  • Varva vaniljvisp, frukt och maränger i 4 portionsskålar eller glas.
  • Låt stå i frysen ca 2 timmar före servering. Står den längre bör den tina i kylen ca 30 minuter före servering.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

186 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1 g
Protein: 5,5 % 2,5 g
Fett: 24,2 % 5,1 g
Kolhydrater: 70,3 % 32,2 g
https://www.arla.se/recept/vaniljsviss/