Pastagratäng med köttfärs

Pastagratäng med köttfärs

20 min Huvudrätt
Den här pastagratängen med köttfärs är en enkel och snabb vardagsrätt – perfekt om du till exempel fått kokt pasta över.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pastagratang-med-kottfars/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250°.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla löken. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek färsen tills den fått fin färg. Tillsätt lök och stek ytterligare 2-3 min. Salta och rör ner tomatsåsen.
  • Smörj en ugnsform. Varva köttfärsås, pasta och ostsås. Det översta lagret ska vara ostsås.
  • Gratinera pastagratängen i övre delen av ugnen 5-10 min.
  • Toppa gärna med persilja.
Klart!
Energi:

594 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Pasta penne
250 g
Purjolök
1
Köttfärs
500 g
Salt
1 tsk
Tomatsås, t ex färdig pastasås
2½ dl
Kelda® pastasås mild ost
4 dl
Hackad bladpersilja
ev 1 dl