Oreganodoftande plattbröd

30 min Buffé Förrätt
Frysbar
Oreganodoftande plattbröd

Yoghurt och oregano ger det ojästa plattbrödet en härlig smak.

Ingredienser

Vetemjöl
5 dl
Grahamsmjöl
2 dl
Bakpulver
1 msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
¾ tsk
75 g
3 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Blanda mjöl, bakpulver, oregano och salt. Finfördela smöret i blandningen och rör ner yoghurt. Arbeta ihop till en deg.
  • Dela degen i 8 delar. Platta ut dem med mjölad hand till tunna, ovala kakor på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10–12 min.
  • Låt bröden svalna inlindade i bakduk.
Markera receptet som tillagat

Vill du göra det ännu enklare, använd sconesmix och baka ut på samma sätt.

Näringsvärden, per st

Energi:

268 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 3,5 g
Protein: 9,3 % 6,1 g
Fett: 32,4 % 9,8 g
Kolhydrater: 58,3 % 38,5 g
https://www.arla.se/recept/oreganodoftande-plattbrod/