Äppelkaka med kokos och yoghurtsås

Äppelkaka med kokos och yoghurtsås

60+ min Efterrätt
Kokos ger det lilla extra till den här äppelkakan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/appelkaka-med-kokos-och-yoghurtsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Hacka ihop smör, mjöl och socker. Häll i vatten och arbeta ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Låt formen stå i kylen ca 30 min.
  • Nagga med gaffel. Förgrädda pajen ca 10 min.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör i salt, kokos, matyoghurt och mjöl.
  • Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet och häll över smeten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min. Låt pajen svalna. Strö ev över lite kokos.
  • Vispa grädden. Rör ner matlagningsyoghurt och farinsocker. Servera såsen till äppelkakan.
Klart!

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Strösocker
2 msk
Vatten
1 msk
Fyllning:
Äpplen
3
Ägg
2
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Kokosflingor
1 dl
2½ dl
Vetemjöl
2 msk
Sås:
2½ dl
2½ dl
Farinsocker
½ dl