Mustig rotfruktsgratäng
1 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Rotfruktsgratäng med vitlök och härliga örtkryddor är frestande och gott! Enkelt med rotfrukter i säsong och god ost på toppen.
Ingredienser
Potatis
|
500 g |
---|---|
Morötter
|
2 |
Rotselleri
|
100 g |
Salt
|
1 tsk |
Vitpeppar
|
1 krm |
Örtkryddor t ex oregano eller timjan
|
1 tsk |
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
2 dl | |
2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Tillaga gratängen i portionsformar. Minska då gräddningstiden till ca 15 i mitten av ugnen.
Näringsvärden, per port
Energi:
281 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,4 g |
Protein: | 14,5 % | 10 g |
Fett: | 45,7 % | 14,5 g |
Kolhydrater: | 39,8 % | 27,5 g |

