Julköttbullar med kryddpeppar
20 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Vad är väl ett julbord utan små saftiga köttbullar smaksatta med julens smaker. Ljuvliga dofter sprider sig i köket när dessa köttbullar tillagas. Förbered gärna i god tid och stoppa i frysen. Sen är det bara att tina och steka upp köttbullarna i rikligt med smör.
Ingredienser
Blandfärs
|
500 g |
---|---|
Ströbröd
|
¾ dl |
1½ dl | |
Riven gul lök
|
1 msk |
Ägg
|
1 |
Salt
|
1 tsk |
Malen kryddpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Variera smaksättningen på julköttbullarna med 1½ msk skånsk senap eller ½ msk honung.
Näringsvärden, per st
Energi:
43 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,1 g |
Protein: | 25,8 % | 2,7 g |
Fett: | 66,6 % | 3,2 g |
Kolhydrater: | 7,6 % | 0,8 g |

Video
Julköttbullar – steg för steg
Lär dig laga julköttbullar, gott kryddade med kryddpeppar, tillsammans med Sveriges Mästerkock 2011, Louise Johansson.

