Kyckling med medelhavssmak
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Buffé
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé
|
800 g |
|---|---|
| 2 msk | |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Körsbärstomater
|
250 g |
|
Rucola
|
1 knippe |
|
Svarta oliver med kärnor
|
1 dl |
Sås:
|
Soltorkade tomater i olja
|
100 g |
|---|---|
| 4 dl | |
|
Vitlöksklyftor, hackade
|
2 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklingfilé kan bytas mot kycklinglårfilé. Rucolan kan bytas mot färsk basilika.
Näringsvärden, per bufféportion
Energi:
161 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bufféportion | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,6 g |
| Protein: | 45 % | 17,8 g |
| Fett: | 44,6 % | 8,1 g |
| Kolhydrater: | 10,4 % | 4,1 g |