Asiatisk lax
30 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!
Ingredienser
|
Laxfilé, skinnfri
|
600 g |
|---|---|
|
Flingsalt
|
2 tsk |
|
Farinsocker
|
1 tsk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Chili flakes
|
1 tsk |
| 2 dl | |
|
Lime, finrivet skal och pressad saft
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Till servering:
|
Jasminris
|
4 port |
|---|---|
|
Broccoli
|
1 |
|
Rostade sesamfrön
|
2 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
759 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,4 g |
| Protein: | 21,5 % | 40,2 g |
| Fett: | 48,9 % | 41,9 g |
| Kolhydrater: | 29,6 % | 55,3 g |