Asiatisk lax

30 min
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt Lunch Middag
Asiatisk lax

Lax i ugn är alltid en uppskattad rätt. Här är ett lättlagat recept på asiatisk lax som sköter sig själv i ugnen. Kryddad med ingefära, chili och lime och toppad med färsk grovhackad koriander. En läcker rätt att bjuda på till vardag som fest!

Ingredienser

Laxfilé, skinnfri
600 g
Flingsalt
2 tsk
Farinsocker
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Chili flakes
1 tsk
2 dl
Lime, finrivet skal och pressad saft
1
Vitlöksklyfta
1

Till servering:

Jasminris
4 port
Broccoli
1
Rostade sesamfrön
2 msk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 150° varmluft. Blanda salt, socker, ingefära och chili flakes.
  • Lägg laxen i en ugnssäker form med skinnsidan nedåt. Gnid in fisken med kryddblandningen.
  • Blanda grädde med limeskal, limesaft och finhackad vitlök. Häll blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär broccoli i långa buketter. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, ca 3 min. Blanda med sesamfrön.
  • Servera asiatisk lax med ris och broccoli.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

759 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,4 g
Protein: 21,5 % 40,2 g
Fett: 48,9 % 41,9 g
Kolhydrater: 29,6 % 55,3 g
https://www.arla.se/recept/asiatisk-lax/