Kompott på bär med kanelcrème
20 min
Efterrätt
•

En kompott av säsongens bär smaksatt med citrongräs och citronmeliss blir en härlig efterrätt. Bärkompotten serveras med söt, mild kanelcrème.
Ingredienser
Bär t ex hallon, björnbär, vinbär, krusbär, körsbär
|
ca 1 liter |
---|---|
Citrongräs
|
2 |
Vatten
|
1 dl |
Farinsocker
|
½ dl |
Blad av citronmeliss
|
½ dl |
Kanelcrème:
250 g | |
Florsocker
|
½ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Citrongräs kan bytas till rivet skal av 1/2 citron.
Näringsvärden, per port
Energi:
205 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 14,9 % | 7,5 g |
Fett: | 31,1 % | 7,2 g |
Kolhydrater: | 54 % | 27,2 g |

