Viltsoppa med renskav

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Viltsoppa med renskav

Potatissoppan blir mer vild än tam med smörfräst renskav, krossade enbär och timjan.

Ingredienser

Renskav
240 g
Mjöliga potatisar
4
Gul lök
1
Vatten
3 dl
Vitpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
5 dl
2½ dl
Japansk soja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade enbär
8
Vinbärsgelé
3 msk

Gör så här

  • Fräs köttet halvtinat i smör och ställ det åt sidan.
  • Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
  • Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min.
  • Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Tillsätt renskav, mjölk och grädde. Låt koka upp.
  • Krydda med soja, timjan, enbär och gelé. Låt koka några minuter.
  • Strö ev över lite färsk timjan.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

396 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 3,4 g
Protein: 21,9 % 21,3 g
Fett: 36,4 % 16,3 g
Kolhydrater: 41,7 % 40,6 g
https://www.arla.se/recept/viltsoppa-med-renskav/