Viltsoppa med renskav

Viltsoppa med renskav

45 min Huvudrätt
Potatissoppan blir mer vild än tam med smörfräst renskav, krossade enbär och timjan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltsoppa-med-renskav/

Gör så här

  • Fräs köttet halvtinat i smör och ställ det åt sidan.
  • Skala och skiva potatisen. Skala och hacka löken.
  • Fräs potatis och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten, peppar och buljongtärningar. Låt soppan koka ca 15 min.
  • Vispa eller mixa sönder grönsakerna. Tillsätt renskav, mjölk och grädde. Låt koka upp.
  • Krydda med soja, timjan, enbär och gelé. Låt koka några minuter.
  • Strö ev över lite färsk timjan.
Klart!

Ingredienser

Renskav
240 g
Mjöliga potatisar
4
Gul lök
1
Vatten
3 dl
Vitpeppar
1 krm
Grönsaksbuljong
2 tärningar
5 dl
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Japansk soja
1 msk
Torkad timjan
1 tsk
Krossade enbär
8
Vinbärsgelé
3 msk