Cassataglass
5 tim
•
Arbetstid: 45 min
Dessert
Efterrätt
•
Hemlagad glass - Cassata, en italiensk klassiker. Vår cassata innehåller hackad choklad, jordgubbar och biscotti. Dekorera gärna med färska jordgubbar på toppen.
Ingredienser
|
Äggulor
|
2 |
|---|---|
|
Florsocker
|
½ dl |
| 2 dl | |
| 1 dl | |
|
Konc apelsinjuice
|
3 msk |
|
Jordgubbar
|
150 g |
|
Mörk choklad
|
25 g |
|
Italienska mandelskorpor
|
100 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Baka enkelt dina egna Biscotti till Cassataglassen. Italienska mandelskorpor kan bytas mot mandelbiskvier.
Näringsvärden, per port
Energi:
344 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 5 % | 4,2 g |
| Fett: | 70,9 % | 27,6 g |
| Kolhydrater: | 24,1 % | 20,4 g |