Saffransglass

Saffransglass

Efterrätt
En krämig och len saffransglass gjord på äggulor, mjölk och grädde. Saffransglassen blir vackert lysande gul och toppas här med pistagenötter. Det är också gott att servera färska bär eller en varm hallonsås till din saffransglass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransglass1/

Gör så här

  • Vispa äggulor och socker ljust och fluffigt med elvisp.
  • Värm grädde och mjölk med saffran och vaniljpulver i en kastrull tills det precis börjar sjuda.
  • Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och låt sjuda under vispning tills det börjar tjockna lite och är ca 83°.
  • Häll över glassmeten i en bunke och låt kallna. Frys till glass i glassmaskin.
Klart!

Har du ingen glassmaskin kan du hälla smeten i ett fryståligt kärl och under infrysningen ta ut och vispa glassen var 30:e minut för att få en luftig glass.

Testa att smaksätta din saffransglass med ½ msk rosenvatten. Då blir det en ny spännande smak på glassen.

Energi:

284 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Äggulor
4
Strösocker
1 dl
2½ dl
2½ dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Vaniljpulver
1 krm
Pistagenötter, till garnering
½ dl