Dulce de leche

Dulce de leche

Efterrätt
Dulce de leche är en mycket användbar kolakräm. Den är god att ha som fyllning i kakor, tårtor och mellan pannkakor. Använd den gärna till marängswiss - vaniljglass, lättvispad grädde, skivade bananer, chokladsås och maränger!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dulce-de-leche/

Gör så här

  • Lägg hela den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull. Fyll på med vatten så att det täcker burken plus lite till. Burken behöver vara täckt med vatten under hela koktiden, det tar ca 2 timmar.
  • Låt burken svalna innan du öppnar den. Nu har den kondeserade mjölken blivit till en seg och söt kolasås.
Klart!
Energi:

96 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 3 g

Ingredienser

Sötad kondenserad mjölk
ca 400 g
Vatten