Apelsintryffel

3 tim 30 min
Apelsintryffel

Apelsintryffel är underbart gott. En tryffel med mörk choklad, rivet skal av apelsin och ett stänk citruslikör. På toppen ett vackert täcke av mandelmassa.

Ingredienser

1 dl
50 g
Mörk choklad
300 g
Apelsin
rivet skal av ½
Konjak
2 msk

Mandeltäcke:

Mandelmassa
100 g
Röd hushållsfärg
ca 3 krm
Silverkulor av socker

Gör så här

  • Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen.
  • Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta. Rör i apelsinskal och konjak.
  • Arbeta mandelmassan mjuk och droppa i hushållsfärg. Knåda den tills färgen blir jämn och fin.
  • Kavla ut mandelmassan (går bra på en skärbräda av plast) så att den täcker botten i en aluminiumform, ca 10 x 17 cm.
  • Tryck ner den i botten på formen. Häll över tryffelsmeten. Låt den stelna i kylen minst 3 tim.
  • Stjälp upp tryffeln och skär den i bitar med en vass kniv. Dekorera med silverkulor. Förvara kallt.
Klart!
https://www.arla.se/recept/apelsintryffel/