Laxlåda med ädelost

Laxlåda med ädelost

45 min Huvudrätt
Laxlåda med smaker av grönkål och ädelost blir en härlig ugnsrätt som räcker till många!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/laxlada-med-adelost/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Tina och krama ur grönkålen. Lägg den på botten i en smord ugnssäker form.
  • Skär lax och potatis i skivor och lägg omlott på grönkålen.
  • Blanda grädde, kummin, salt och peppar och häll i formen. Smula över osten.
  • Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
Klart!
Energi:

695 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 45 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Hackad fryst grönkål
500 g
Kokt potatis
800 g
Kelda® matlagningsgrädde
2½ dl
Malen kummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
140 g