Laxlåda med ädelost

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Laxlåda med ädelost

Laxlåda med smaker av grönkål och ädelost blir en härlig ugnsrätt som räcker till många!

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Hackad fryst grönkål
500 g
Kokt potatis
800 g
2½ dl
Malen kummin
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
140 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Tina och krama ur grönkålen. Lägg den på botten i en smord ugnssäker form.
  • Skär lax och potatis i skivor och lägg omlott på grönkålen.
  • Blanda grädde, kummin, salt och peppar och häll i formen. Smula över osten.
  • Tillaga i mitten av ugnen 20-25 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

670 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 7,7 g
Protein: 25,3 % 41,7 g
Fett: 50,7 % 38,4 g
Kolhydrater: 24 % 39,5 g
https://www.arla.se/recept/laxlada-med-adelost/