Tortilla med köttfärs

Tortilla med köttfärs

1 tim Huvudrätt
Köttfärsfyllda tortillas med smak av texmex - en succé för både stora och små! Den krämiga buljongen som hälls på tortillabröden gör att de blir riktigt saftiga och smakrika. Gratinera med ost och servera dessa köttfärsfyllda tortillas med en krispig sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tortilla-med-kottfars/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Skala och finacka lök och vitlök. Skala och grovriv morötterna.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och vitlök mjuk. Tillsätt och finfördela färsen, fräs ytterligare 5 min.
  • Rör ner morötter, tomater, paprikapulver, spiskummin och oregano. Sjud ytterligare 5 min. Tillsätt ev sambal olelek. Salta. Ställ åt sidan att svalna något.
  • Koka upp vatten, smulad buljongtärning, tomatpuré och crème fraiche i en liten kastrull. Vispa eller mixa så allt blandas ordentligt.
  • Fördela köttfärsröran på tortillabröden och rulla ihop. Lägg i en ugnsform och häll på buljongen. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  • Blanda sallad, tomater och rädisor.
  • Toppa tortillan med färsk koriander och servera med limeklyftor och sallad.
Klart!

Ingredienser

Köttfärs
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Morötter
2
1 msk
Krossade tomater
400 g
Paprikapulver
1 msk
Malen spiskummin
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Sambal oelek
ev. 1 tsk
Salt
1 tsk
Krämig buljong:
Vatten
3 dl
Köttbuljong
1 tärning
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Stora tortillabröd, eller 8 små
8
2 dl
Till servering:
Salladsmix
75 g
Körsbärstomater, delade
125 g
Rädisor, skivade
50 g
Färsk koriander
1 kruka
Lime
1