Klassisk fiskgratäng
45 min
Huvudrätt
Matlåda
Frysbar
•
En klassisk fiskgratäng består av torsk, vitvinssås och pommes duchesse. Denna fiskgratäng blir otroligt god och passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. Kombinationen av torsk, gräddig vitvinssås och gratinerad pommes duchesse är magnifik!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Ingredienser
|
Torskrygg
|
600 g |
|---|---|
|
Vatten
|
10 dl |
|
Salt
|
½ dl |
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 1 dl | |
| 50 g | |
|
Äggulor
|
2 |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
Sås:
| 25 g | |
|
Vetemjöl
|
2 msk |
|
Vitt vin
|
1 dl |
| 3 dl | |
|
Fiskbuljong
|
1 tärning |
Till servering:
|
Färsk dill
|
1 knippe |
|---|---|
|
Citron
|
1 |
Gör så här
Pommes duchesse:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
811 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 19,1 % | 38,1 g |
| Fett: | 57,8 % | 53 g |
| Kolhydrater: | 21 % | 41,8 g |