Päronsalsa med vanilj

Päronsalsa med vanilj

20 min Buffé
Päron är ju en klassisk smakkompis på ostbrickan. Här i formen av söt päronsalsa på vitt vin, honung och russin som är ett fantastiskt tillbehör till goda ostar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaniljparonsalsa/

Gör så här

  • Häll vinet i en kastrull. Tillsätt honung och russin.
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i kastrullen. Koka upp och låt koka utan lock tills det blir simmigt.
  • Skala, kärna ur och skär päronen i tärningar ca 2x2 cm. Vänd ner dem och låt koka tills de är mjuka och nästan all vätska är borta.
  • Låt kallna. Förvara i kyl.
Klart!
Energi:

165 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 10 g

Ingredienser

Vitt vin
1½ dl
Honung
¾ dl
Ljusa russin
¾ dl
Vaniljstång
½
Fasta päron
3