Jordgubbsmarmelad

Jordgubbsmarmelad

Klassisk jordgubbsmarmelad kryddad med en aning vanilj. Underbart god till rostat bröd på helgfrukosten.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (80 st)

Mitt betyg:

Jordgubbsmarmelad

Klassisk jordgubbsmarmelad kryddad med en aning vanilj. Underbart god till rostat bröd på helgfrukosten.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 5 dl

  • ½ vaniljstång eller 1/2 krm vaniljpulver
  • 300 g jordgubbar
  • 2 - 3 msk vatten
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 3 dl syltsocker

Gör så här:

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skär jordgubbarna i bitar. Koka upp vaniljstång och frön med jordgubbar, vatten och citronsaft i en rostfri kastrull. Låt sjuda under lock ca 10 min, rör om ett par gånger under tiden. Tillsätt syltsocker och fortsätt koka 2-3 min under omrörning. Plocka upp vaniljstången och häll upp i väl rengjorda burkar. Låt svalna och förvara i kyl.

Källa:

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 1265 kcal
  • Protein: 2 g
  • Kolhydrater: 308 g
  • Fett: 1 g
Skriv ut