Valnötskaka

Valnötskaka

30 min
En luftig kaka gjord på egen-mixat valnötsmjöl är perfekt att använda till tårtbottnar. Brynt smör ger kakan extra god smak av smörkola och nötter. Lägg lite lättvispad vaniljgrädde och säsongens bär mellan bottnarna och bjud på en enkel men smakrik tårta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/valnotskaka/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Mixa valnötter och socker fint i en matberedare. Tillsätt ägg och mjöl och mixa ytterligare.
  • Bryn smöret och låt svalna något.
  • Mixa i smöret lite i taget tills allt är tillsatt och smeten är slät.
  • Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
  • Baka mitt i ugnen ca 10-15 min.
Klart!
Energi:

4770 kcal

Protein: 69 g
Kolhydrater: 247 g
Fett: 392 g

Ingredienser

Valnötter
185 g
Strösocker
185 g
Ägg
5
Vetemjöl
50 g
300 g