Valnötsbullar

Valnötsbullar

60+ min Mellanmål Frukost
Läckra småbröd med rostade valnötter. Servera dem nybakade med vällagrad ost och äppelskivor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/valnotsbullar/

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt salt, smör, färskost, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig, ca 10 min. Låt jäsa ca 45 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rosta valnötterna på en plåt i övre delen av ugnen ca 10 min.
  • Platta ut degen på mjölad bänk. Strö över hälften av nötterna.
  • Vik degen på mitten och strö över resten. Vik på mitten och skär 16 bitar. Rulla till bullar och låt jäsa på plåt med bakplåtspapper ca 20 min.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 15-20 min. Låt bröden svalna på galler.
Klart!
Energi:

300 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Vatten, max 37°
2½ dl
Salt
1 tsk
25 g
1 dl
Honung
1 msk
Grovt rågmjöl
3 dl
Vetemjöl special
4 dl
Valnötter
2 dl
Matolja till pensling