Dinkelfrallor

Dinkelfrallor

60+ min Buffé Mellanmål Frukost
Baka fina frallor till frukost. Vackra och goda med pumpafrön på och extra saftiga blir frallorna av cottage cheese.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dinkelfrallor/

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt cottage cheese, smör-&rapsolja, salt, sirap och det mesta av mjölet.
  • Arbeta ihop till en smidig deg, ca 10 min. Låt jäsa ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Forma degen till en rulle. Skär den i 16 bitar.
  • Doppa ena snittytan i pumpakärnor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåtar. Låt jäsa ca 30 min.
  • Grädda i mitten av ugnen 10–12 min. Låt bröden svalna på galler.
Klart!
Energi:

225 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 28 g
Fett: 8 g

Ingredienser

Jäst
50 g
Ljummet vatten 37°
4 dl
250 g
4 msk
Salt
2 tsk
Brödsirap
2 msk
Dinkelmjöl, fullkorn
5 dl
Vetemjöl special
6 dl
Pumpakärnor
2 dl