Färskostbullar

Färskostbullar

Ett läckert doftande bröd, gärna med aprikossmör.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (19 st)

Mitt betyg:

Färskostbullar

Ett läckert doftande bröd, gärna med aprikossmör.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 8 st

Aprikossmör:

Gör så här:

Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kvarg, smör, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen i åtta bitar och forma dem till runda bullar. Lägg dem på bakplåtspapper på en liten plåt. Lägg över en handduk och låt dem stå i svalt eller kallt att jäsa över natten 8-10 tim. Blanda smöret med marmeladen. Förvara i kyl. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och strö över solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Låt bröden svalna något. Dela dem i halvor och servera med aprikossmör.

Tips:

Aprikosmarmelad kan bytas ut mot aprikospuré.

Källa:

Rekommenderade produkter