Uppåkrakakor

Uppåkrakakor

60+ min
Mördegskakor som viks dubbla och garneras med pistage och pärlsocker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/uppakrakakor/

Gör så här

  • Arbeta ihop ingredienserna till degen i en matberedare eller på arbetsbänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min.
  • Sätt ugnen på 175° och kavla ut degen till en 2-3 mm tjock platta.
  • Ta ut kakor med mått, 6 cm i diameter. Vik ihop kakorna nästan på mitten. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  • Pensla med uppvispat ägg och strö över finhackade pistagenötter och pärlsocker.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Klart!
Energi:

75 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 5 g

Ingredienser

200 g
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 dl
Vetemjöl
4½ dl
Pensling
Ägg
1
Hackade pistagenötter
2 msk
Pärlsocker
2 msk