Tresmaksglass

Tresmaksglass

60+ min Efterrätt
Glassen från barndomen med tre smaker; vanilj, päron och jordgubbe. Här gör vi den från grunden med riktig frukt och rena smaker. Ett riktigt kalasrecept!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tresmaksglass/

Gör så här

  • Skär päron i små bitar och koka upp i en liten kastrull med hälften av sockret. Låt sjuda ca 5 min tills päronen är mjuka. Lägg över i en skål och låt svalna.
  • Dela jordgubbar i mindre bitar och koka upp i samma kastrull med resterande socker. Låt sjuda någon minut tills sockret löst sig. Låt svalna.
  • Grovhacka myntan och mixa med päronen till en slät puré.
  • Mixa sedan jordgubbarna till en slät puré.
  • Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna med baksidan på en kniv. Ställ åt sidan.
  • Vispa grädde i en bunke. Vispa äggulor och socker pösigt i en annan bunke. Vänd försiktigt ner äggblandningen i den vispade grädden.
  • Fördela smeten i tre bunkar och rör ner jordgubbspuré i den ena, päronpuré i den andra och vaniljfrön i den tredje.
Montering:
  • Ta fram en avlång bakform, ca 1 ½ liter.
  • Måttanpassa och skär till en bit kartong som passar i formen för att dela upp de olika glassmakerna. Klä kartongbiten i aluminiumfolie.
  • Fyll en tredjedel av formen med päronglass - använd pappformen som avgränsare. Ställ ett glas som stöd mot kartongen och ställ in i frysen ca 2 h.
  • Ta bort kartongen och glaset, flytta kartongen och fyll upp med nästa glassmet. Frys ytterligare 2 timmar och fyll upp med den sista glassmeten. Frys minst 2 timmar till.
Klart!
Energi:

476 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Päron
3
Jordgubbar, färska eller tinade frysta
2 dl
Strösocker
1 dl
Färsk mynta
½ kruka
Vaniljstång
1
5 dl
Strösocker
½ dl
Äggulor
3