Rabarberglass

Rabarberglass

60+ min Efterrätt
Rabarber i glassen ger en syrlig frisk avslutning på middagen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rabarberglass/

Gör så här

  • Skär rabarbern i tunna skivor. Koka den i vatten och socker på svag värme under lock tills den mosar sig. Låt kallna.
  • Vispa grädden. Blanda äggulor och vaniljsocker.
  • Rör ner äggblandningen och rabarbern i grädden.
  • Häll smeten i en form och täck med plastfolie. Frys den i minst 3 tim.
  • Doppa formen i vatten och stjälp upp glassen på ett fat ca 30 min före servering.
  • Garnera med rostad flagad mandel.
Klart!

Ingredienser

Späda rabarber
300 g
Vatten
½ dl
Strösocker
1 dl
3 dl
Äggulor
2
Vaniljsocker
1 tsk
Rostade mandelspån
½ dl