Toscaäpplen

Toscaäpplen

50 min Efterrätt
Toscaäpplen är ugnsbakade äppelhalvor med gudomlig toscasmet på toppen. Godast är de alldeles nybakade och varma, med vispad grädde eller glass.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/toscaapplen/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Halvera äpplena och ta bort kärnhusen. Skär ett rutmönster i äppelhalvorna och lägg dem i en ugnssäker form.
  • Hyvla över 25 g smör och strö över 1 msk råsocker. Baka i mitten av ugnen 20 min.
  • Grovhacka nötterna.
  • Smält resten av smöret och tillsätt 2 msk råsocker, honung, mjölk och mjöl.
  • Låt sjuda under omrörning tills det tjocknar lite. Rör ner nötterna.
  • Höj ugnstemperaturen till 225°.
  • Fördela toscasmeten på äppelhalvorna och fortsätt baka i mitten av ugnen ca 10 min tills de börjar få fin färg.
  • Vispa grädden lätt och servera till.
Klart!
Energi:

345 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Fasta äpplen
4
75 g
Rårörsocker
3 msk
Skalade pistagenötter
80 g
Honung
1 msk
½ msk
Vetemjöl
2 msk