Tater tots

Tater tots

40 min
Tater tots är små cylinderformade potatiskroketter som är mycket populära i USA. Receptet skapades redan på 50-talet, och då för att ta vara på svinnet efter att man skurit pommes frites. Vi serverar våra krispiga tater tots med en smakrik ostsås gjort på cheddar och färsk jalapeño.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tater-tots/

Gör så här

  • Skala och grovriv potatisen. Krama ut vätskan. Lägg i en skål och blanda ner mjöl, kryddor och salt. Forma till små avlånga bitar.
  • Ostsås: Skiva jalapeñon och grovriv osten. Koka upp grädden. Sänk värmen och tillsätt osten. Rör såsen slät men låt den inte koka något mer. Krydda med spiskummin och paprikapulver och rör ner jalapeños. Smaka av med salt.
  • Hetta upp oljan till 170° i en vid kastrull eller traktörpanna. Fritera potatisen tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
  • Ringla ostsås över dina nyfriterade tater tots. Toppa med finskuren salladslök.
Klart!

Ingredienser

Potatis (ca. 720 g)
900 g
Vetemjöl
1 dl
Lökpulver
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Salt
1 tsk
Neutral olja, till fritering
1 liter
Ostsås:
Färska gröna jalapeño
2
150 g
2 dl
Malen spiskummin
1 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Salt
Topping:
Salladslök
1 knippe