Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa

Taco med smulstekt abborre och mortlad salsa

45 min Huvudrätt
Svensk-mexikansk variant på grillade fisktacos med smulstekt abborre och salsa molcajete - en mortlad salsa.
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock
https://www.arla.se/recept/taco-med-smulstekt-abborre-och-mortlad-salsa/

Gör så här

Mortlad salsa:
  • Dela tomaterna och rosta med chilin i en torr, varm stekpanna tills allt är riktigt mörkt, nästan svart.
  • Mortla eller krossa de rostade tomaterna och chilin med vitlöken lite i taget. Tillsätt limesaft och salt.
  • Skala och finhacka löken och vänd ner i salsan.
Smulstekt abborre och servering:
  • Stek fiskfiléerna i smör i en varm stekpanna. Filéerna ska få en ordentlig stekyta på båda sidor.
  • Dra av från värmen och smula sönder fisken med en gaffel. Pressa över limesaft och salta.
  • Skala och hacka silverlöken.
  • Servera fisken i tortillabröd och toppa med salsa, lök, koriander och en klick gräddfil.
Klart!
Energi:

515 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 56 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Mortlad salsa:
Plommontomater
4
Röd chili
½
Grön chilipeppar
½
Pressad vitlöksklyfta
1
Lime, pressad saft
1
Salt
½ tsk
Silverlök
½
Abborre:
Filé av abborre eller gös
400 g
2 msk
Lime
saften av 1
Flingsalt
Till servering:
Silverlök
½
Tortillabröd
8
Plockad färsk koriander
1 dl
2 dl