Svensk ceviche med ost och marinerade jordgubbar

Svensk ceviche med ost och marinerade jordgubbar

20 min Buffé
En försvenskad variant av den sydamerikanska cevichen. Jordgubbarna gifter sig fint med sältan från räkorna och osten. Fräsch mat till sommarens festliga tillfällen!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svensk-ceviche-med-ost-och-marinerade-jordgubbar/

Gör så här

  • Kvarta jordgubbarna och lägg i en skål.
  • Koka upp citronskal, socker, vatten och chili flakes i en liten kastrull. Häll lagen över jordgubbarna och ställ åt sidan.
  • Tärna osten, skala räkorna, skiva salladslöken och rädisorna. Hacka dillen. Lägg allt i en skål och blanda med citronsaften.
  • Varva ostsalladen med jordgubbar i små glas.
Klart!
Energi:

168 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 13 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Jordgubbar
250 g
Citron, finrivet skal och pressad saft
1
Strösocker
2 msk
Vatten
2 msk
Chili flakes
2 krm
100 g
Räkor med skal
200 g
Salladslökar
2
Rädisor
50 g
Dillstjälkar
2