Svampfylld aubergine

Svampfylld aubergine

50 min Huvudrätt
En dröm för svampälskaren.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/svampfylld-aubergine/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela auberginerna på längden. Gröp ur dem och grovhacka köttet.
  • Lägg skalhalvorna på ett ugnssäkert fat och ställ in dem i mitten av ugnen 8-10 min.
  • Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken. Grovhacka persiljan.
  • Fräs svamp och lök i smör-&rapsolja i en panna tills all vätska kokat bort.
  • Tillsätt aubergineköttet och fräs alltsamman tills det fått färg. Ta pannan från värmen.
  • Rör ner persilja, 1 ½ dl ost, salt och peppar.
  • Fyll röran i skalhalvorna. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen tills osten fått färg 10-12 min.
  • Servera med mezeyoghurt och kokt bulgur eller ris.
Klart!

Ingredienser

Auberginer
2
Champinjoner
300 g
Gul lök
1
Bladpersilja
1 kruka
2 dl
Salt
¾ tsk
Svartpeppar
2 krm
Till servering:
2 dl
Bulgur eller ris