Stora kanelbullar med dinkel

Stora kanelbullar med dinkel

Generösa kanelbullar med extra mycket smak. Perfekt mellanmål eller eftermiddagsfika!
Betyg (141 st)

Mitt betyg:

Stora kanelbullar med dinkel

Generösa kanelbullar med extra mycket smak. Perfekt mellanmål eller eftermiddagsfika!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 30 st

Fyllning:

Garnering:

  • 1 äggula
  • 1 msk Arla® mjölk
  • 1 krm salt
  • ½ dl rårörsocker

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme, 37°. Häll den över jästen, rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smör, salt, socker, kardemumma och nästan allt mjöl. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa under bakduk ca 15 min. Sätt ugnen på 250°. Rör ihop fyllningen. Arbeta degen på lätt mjölat bänk. Dela den i två delar och kavla ut dem till rektanglar, ca 30x45 cm. Fördela fyllningen på rektanglarna. Vik dubbelt från långsidan. Skär tvärsöver i ca 2 cm breda remsor. Vrid degremsorna och forma dem till lösa knutar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 20 min. Blanda äggula, mjölk och salt. Pensla bullarna och strö över råsocker. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min. Låt svalna på galler.

Tips:

Dinkelmjölet kan även bytas ut mot vetemjöl special.

Källa:

Rekommenderade produkter