Sticky buns

Sticky buns

60+ min
Amerikanska, härligt kladdiga långpannebullar. Formen gör att all den goda fyllningen stannar kvar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sticky-buns/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till max 37°. Häll vätskan över jästen.
  • Tillsätt socker, kardemumma, ägg, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Vispa smör, socker och kanel till fyllningen mjukt och fluffigt med elvisp.
  • Smörj en form ca 20x30 cm. Vänd upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Knåda och kavla ut degen till en rektangel, ca 50x30 cm.
  • Bred ut fyllningen på degen och rulla ihop på längden. Skär rullen i 16 bitar. Lägg i formen med snittytan uppåt och låt jäsa under bakduk 1-1 ½ tim. Sätt ugnen på 225°.
  • Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 18-20 min.
  • Rör ihop ingredienserna till glasyren. Ringla över bullen innan den svalnat.
Klart!
Energi:

300 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 11 g

Ingredienser

Jäst
½ pkt
100 g
2 dl
Ljust muscovadosocker
1 dl
Malen kardemumma
1 tsk
Ägg
1
Salt
½ tsk
Vetemjöl, spara lite till utbakning
7½ dl
Fyllning:
75 g
Strösocker
3 dl
Malen kanel
2 msk
Till pensling:
Ägg
1
Glasyr:
Florsocker
75 g
Vatten
2½ msk
Vaniljsocker
1 tsk