Spisbröd

Spisbröd

Nygräddat mjukt spisbröd med smak av fänkål blir ett lyxigt mellanmål eller ett gott tillbehör till soppan.
Betyg (9 st)

Mitt betyg:

Spisbröd

Nygräddat mjukt spisbröd med smak av fänkål blir ett lyxigt mellanmål eller ett gott tillbehör till soppan.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Receptet gäller för 20 st

  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 7 dl Arla® mjölk
  • 25 g jäst
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk stötta hela fänkålsfrön
  • 1 tsk salt
  • 3 dl rågsikt
  • ca 10 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver

Gör så här:

Smält smöret och tillsätt mjölken. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt. Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. Blanda ner mjölblandningen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor. Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida. Servera dem gärna nygräddade med smör.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 325 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 8 g
Skriv ut