Spisbröd

Spisbröd

60+ min Mellanmål Frukost
Nygräddat mjukt spisbröd med smak av fänkål blir ett lyxigt mellanmål eller ett gott tillbehör till soppan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spisbrod/

Gör så här

  • Smält smöret och tillsätt mjölken.
  • Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölkblandningen. Tillsätt socker, fänkål och salt.
  • Blanda rågsikt och vetemjöl med bakpulver. Blanda ner mjölblandningen i bunken och arbeta till en smidig deg.
  • Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
  • Dela degen i 20 bitar. Kavla ut till runda kakor.
  • Grädda kakorna i varm stekpanna, ca 2 min på sida.
  • Servera dem gärna nygräddade med smör.
Klart!
Energi:

325 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 8 g

Ingredienser

75 g
7 dl
Jäst
25 g
Strösocker
½ dl
Stötta hela fänkålsfrön
1 tsk
Salt
1 tsk
Rågsikt
3 dl
Vetemjöl
ca 10 dl
Bakpulver
1½ tsk