Bananbröd

Bananbröd

60+ min Mellanmål Frukost
Saftigt och gott bananbröd som bakas på riktigt mogna bananer. Passar perfekt till frukost eller som mellanmål med ett glas mjölk. Snabbt och enkelt recept på bland annat vetemjöl, havregryn, nötter och kvarg. Bananbröd smakar allra bäst nybakat. Servera med smör och lagrad ost.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/bananbrod/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Skala och mosa bananerna.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i kvarg, honung och banan.
  • Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, ca 1 ½ liter.
  • Skala och dela bananen på längden. Lägg bitarna på degen och tryck till lite.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Innertemperaturen ska vara 96-98°.
  • Stjälp upp bananbrödet och låt svalna på galler.
Klart!

Ta för vana att alltid skala och frysa in bananer som börjar bli bruna. Perfekt att använda till detta bröd och till smoothies.

Energi:

2247 kcal

Protein: 77 g
Kolhydrater: 357 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Mogna bananer
2
Havregryn
2 dl
Vetemjöl
4 dl
Hasselnötter eller valnötter, grovhackade
1 dl
Bikarbonat
2 tsk
Salt
1 tsk
250 g
Honung
½ dl
Garnering:
Banan
1