Söt majskaka

Söt majskaka

45 min Efterrätt
Majskaka med ljuvlig kolasmak som serveras med mustig chokladkräm och glass är en annorlunda och överraskande god efterrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sot-majskaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och -saft.
  • Rör i ett ägg i taget och mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna.
  • Koka upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i grädden.
  • Servera kakan med varm chokladkräm och glass.
Klart!
Energi:

470 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 55 g
Fett: 25 g

Ingredienser

150 g
Strösocker
3 dl
Vaniljpulver
1 krm
Lime
rivet skal och saft av 1
Ägg
3
Majsmjöl
2 dl
Vetemjöl
½ dl
Bakpulver
½ tsk
Chokladkräm
1 dl
Mörk choklad
100 g
Vaniljglass
5 dl