Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Solig sparris
Solig sparris
20 min
Buffé
Förrätt
•
Se kommentarer
Nystekt sparris med rostade solrosfrön och sting av limesaft.
Andra liknande recept
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
40 min
Lax i folie
(182)
30 min
Sommarsallad
(7)
Sparrissoppa
(175)
Sparrispaj
(141)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär bort det nedersta på sparrisen.
Rosta solrosfrön i en torr het stekpanna.
Ta upp fröna ur pannan, lägg i smör och stek sparrisen 3-4 min. Krydda med salt och limesaft.
Strö över solrosfrön. Servera sparrisen ljummen.
Klart!
Ingredienser
Färsk grön sparris
600 g
Solroskärnor
2 msk
Svenskt Smör från Arla®
3 msk
Lime
saft av ½
Andra liknande recept
30 min
Kokt sparris med hackat ägg och brynt smör
(50)
40 min
Lax i folie
(182)
30 min
Sommarsallad
(7)
Sparrissoppa
(175)
Sparrispaj
(141)
15 min
Sparris med smör och parmesanost
(52)
45 min
Laxsida i ugn
(11)
15 min
Krämig räkpasta
(158)
25 min
Couscoussallad
(50)
20 min
Sparris med parma och pinje
(98)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum