Sirapskakor

Sirapskakor

30 min
Enkelt recept på spröda och knäckigt sega sirapskakor, även kallade kolasnittar. Utmärkta att bjuda på till fikat eller kalaset. Bakade på smör, socker, sirap och mjöl och med en nypa flingsalt ger du kakorna det lilla extra. De här sirapskakorna är en riktig klassiker bland småkakor! 
Carolina Soudah
Carolina Soudah Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sirapskakor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Vispa smör, socker och sirap poröst. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och salt. Vänd ner det i smeten och rör ihop till en degen.
  • Dela degen i 2 bitar och rulla till längder, ca 30 cm. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något.
  • Grädda i mitten av ugnen 12-15 min. Skär längderna i sneda bitar direkt när de kommit ur ugnen. Låt svalna på plåten.
Klart!
Energi:

71 kcal

Protein: 1 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 3 g

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Sirap
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
Bikarbonat
½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Flingsalt
1 krm