Saffransmousse med vit choklad och mandarin

Saffransmousse med vit choklad och mandarin

60+ min Efterrätt
Denna saffransmousse är en fin avslutning på middagen och blir extra festlig när du serverar efterrätten i glas. Med fluffig mousse på toppen och kaksmul i botten har du en uppskattad juldessert. Förbered gärna saffransmoussen dagen innan och garnera den med granatäpple, choklad och mynta vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffransmousse-med-vit-choklad-och-mandarin/

Gör så här

  • Smält chokladen över vattenbad. Låt svalna.
  • Vispa upp färskosten med elvisp. Vänd ner chokladen.
  • Vispa grädden lätt med saffran i en separat skål.
  • Vänd ner i chokladblandningen och vispa fluffig. Tillsätt finrivet skal av clementinen.
  • Smula kakorna i 4 glas. Skeda över moussen och ställ kallt minst 30 min.
  • Toppa med saffransmoussen granatäpple, choklad och mynta vid servering.
Klart!
Energi:

275 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Vit choklad
100 g
150 g
Saffran
½ g
1 dl
Clementin
1
Havrekakor
4
Granatäppelkärnor
4 msk
Finriven vit choklad
ev. 50 g
Färsk mynta