Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

Saffranskokt palsternacka med smörrostade nötter

40 min
Palsternackan får smak av jul med saffran, hasselnötter och syrad grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saffranskokt-palsternacka-med-smorrostade-notter/

Gör så här

  • Skala och skär palsternackorna i tunna klyftor.
  • Rör ut saffranet i hett vatten.
  • Grovhacka och rosta nötterna i hälften av smöret och saltet.
  • Dela, kärna ur och hacka chilin fint. Fräs chilin i resten av smöret i en kastrull.
  • Tillsätt syrad grädde, saffran, resten av saltet och palsternackorna. Koka på svag värme ca 15 min, tills palsternackorna är knappt mjuka.
  • Strö över nötter och persilja och servera
Klart!

Smula över Kvibille Ädel som får smälta härligt i palsternackorna.

Energi:

405 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Palsternacka
700 g
Saffran à ½ g
1 pkt
Vatten
1 msk
Hasselnötter
1 dl
2 msk
Salt
2 krm
Färsk röd chili
½
2 dl
Hackad bladpersilja
½ dl