Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

Rostad rödbetssallad med vitost och sesamfrön

45 min
Ugnsrostade betor blandas med spenat,smakrik ost och rostade sesamfrön. Servera som en lunchsallad eller som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fisk.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-rodbetssallad-med-vitost-och-sesamfron/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Blanda med olja, kryddor, salt och peppar på en plåt. Rosta dem i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Rosta sesamfröna i en torr varm stekpanna. Tärna vitosten.
  • Låt betorna svalna något och blanda med ost, lite chili flakes, citron, sesamfrön och spenat i en skål.
Klart!

Ingredienser

Rödbetor
800 g
Olivolja
2 msk
Malen spiskummin
½ tsk
Malen koriander
½ tsk
Hela fänkålsfrön
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Sesamfrön, gärna vita och svarta
1½ msk
200 g
Chili flakes
Citron
pressad saft av ½
Färsk bladspenat
100 g