Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka

Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka

Saftig och smakrik köttfärslimpa med bacon och härligt krämig gräddsås. Får du något över från middagen är köttfärslimpan en höjdare att lägga på mackan dagen efter!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (1 st)

Mitt betyg:

Klassisk köttfärslimpa med krämig gräddsås och pressgurka

Saftig och smakrik köttfärslimpa med bacon och härligt krämig gräddsås. Får du något över från middagen är köttfärslimpan en höjdare att lägga på mackan dagen efter!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Köttfärslimpa:

  • 600 g köttfärs
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • hackad bladpersilja

Krämig gräddsås:

Ugnsstekt potatis:

Haricots verts:

  • 200 g färsk haricots verts
  • ½ tsk flingsalt

Pressgurka:

  • 1 gurka
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten

Rårörda lingon:

  • 225 g frysta lingon
  • ½ dl strösocker

Gör så här:

Koka upp buljong och syrad grädde, låt sjuda ca 5 min. Tillsätt gelé och soja, låt koka ytterligare ca 3 min. Rör ner majsstärkelse och salta.

Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken fint. Blanda färsen med lök, bacon, ägg, salt och peppar. Forma köttfärsen till en limpa och lägg i en smord, avlång sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min samtidigt som den ugnsstekta potatisen.

Dela potatisen på hälften och lägg i en ugnssäker form ca 20x30 cm. Spraya över smör-&rapsolja. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min bredvid köttfärslimpan.

Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 3 min. Häll av och strö över flingsalt.

Skiva gurkan i tunna skivor. Rör ihop ättika, socker och vatten. Lägg gurkan i lagen och låt stå minst 2 tim.

Strö över socker på de frysta lingonen och rör tills sockret har löst upp sig.

Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots vert, pressgurka och rårörda lingon. Strö gärna över persilja.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 855 kcal
  • Protein: 45 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 50 g
Skriv ut