Rischoklad

Rischoklad

1 tim Fika Efterrätt
Rischoklad med mandlar och russin är ett snabbt och enkelt julgodis som uppskattas av både barn och vuxna. Mandlarna och russinen funkar utmärkt att byta ut mot andra nötter eller torkad frukt. När din rischoklad har stelnat i kylen skär du den i jämnstora rutor eller bryter i bitar.
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rischoklad/

Gör så här

Rischoklad:
  • Smält chokladen i en bunke över vattenbad eller i mikron.
  • Hacka mandlarna grovt.
  • Blanda hackade mandlar, russin och rispuffar i en stor bunke.
  • Häll över chokladen och rör om tills allt är täckt av choklad.
  • Bred ut ett jämnt lager av rischokladen i en form täckt med bakplåtspapper.
  • Låt stelna i kylen ca 30 min.
  • Bryt eller skär i bitar innan servering.
Klart!
Energi:

106 kcal

Fiber: 1 g
Protein: 2 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 5,5 g

Ingredienser

Mörk choklad
200 g
Mandel
1 dl
Russin
1 dl
Puffat ris
3 dl